06/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Rørte jordbær
Rørt jordbærsyltetøy uten koking har en friskere smak enn kokt. Du kan også bruke samme oppskrift for å lage syltetøy av andre bær, som blåbær og bringebær. For mer smak kan du tilsette krydder som kanel, allehånde, kardemomme, vanilje, anis, fennikelfrø eller ingefær. Eller litt finhakket rød chili for ekstra kick.
Ingredienser
400 g friske jordbær
125 g sukker (mindre om du ønsker)
Ev. Frysepulver
Slik gjør du
Rens jordbærene.
Kjør halvparten til purè med en stavmikser sammen med sukkeret.
Kutt resten av jordbærene i litt grovere biter og rør bitene inn i jordbærpurèen. Dersom du vil fryse ned jordbærsyltetøyet kan du ha i litt frysepulver nå.
Oppbevar syltetøyet i kjøleskap, da holder det seg i 3-4 dager.
Vi pakker i små plastbeger, og fryser de.
Kommentarer
Skriv en kommentar