Rundstykker med sesamfrø

Rundstykker passer perfekt til frokost, lunsj eller i nistepakken. Her får du en deig som er god å jobbe med, og rundstykker som blir luftige. Disse passer også veldig godt som tilbehør til gryter o.l

Ingredienser

(23-25 stk)


Rundstykker


4 dl lettmelk

3 dl vann

1 pose tørrgjær

550 g sammalt teppe, grov

550 g hvetemel

1,5 ts salt

2 ss olivenolje eller raps om du ønsker

2 ss sesamfrø

Til pensling


1 stk egg (kan bruke vann om du ønsker)

Sesamfrø

Slik gjør du


Varm opp vann og melk til det er fingervarmt.

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.

Tilsett melk, vann og oljen i melblandingen imens du elter deigen. Jeg elter deigen i 10-15 minutter med en kjøkkenmaskin. Så må du ALLTID huske. Med gjærdeig er det alltid en sjanse for at du må tilsette noen gram mel til. Det ser du underveis i eltingen

La deigen heve i ca. 30 minutter. Dekk til med plastfolie og et kjøkkenhåndkle.

Kna deigen godt på kjøkkenbenken. Rull en pølse og del opp i emner. 70-80 gram per emne.

Rull ut små rundstykker, legg dem på et bakebrett. Dekk brettet med plastfolie og la stå et lunt sted til heving i ca 45 minutter.

Steking: Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og dryss over sesamfrø. Stek på 220 grader i ca 13-15 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Steker midt i ovn og over/undervarme. 

Avkjøl på rist

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha