24/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Saftig Klementinkake
En skikkelig saftig og god kake. Nå får man jo klementin i butikken store deler av året, så dette er ikke bare en julekake. Klementinkake passer til de fleste anledninger. Jeg har lett rundt etter gode kaker med klementin, men ikke funnet noen som fristet. Derfor lager jeg heller min egen. Det går ca. 11-12 klementiner til denne oppskriften. Jeg fikk 1 dl juice av 3 klementiner.
Du trenger
260 g hvetemel
2 stk. egg
220 g sukker
1 dl rapsolje
2 ts vaniljesukker
2 dl klementinjuice
1 1/2 ts bakepulver
2 stk. klementin, skallet
3/4 dl yoghurt naturell
1/2 ts salt
0,5 ts ingefær
0,5 ts kanel
Glasur
1 dl klementinjuice
100 g sukker
1/2 ts vaniljeessens
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 175 °C.
Kle bunnen i en springform på 24 cm med bakepapir, og smør sidene av formen med nøytral olje.
Riv skallet av to klementiner. Skrell klementinene og del opp i båter. Disse skal legges på toppen av kaken.
Pisk egg, sukker, vaniljesukker og revet klementinskall i 5 min med en miksmaster.
Pisk inn oljen, bruk ca. 1 min på dette.
Bland inn yoghurt på lav hastighet, deretter klementinjuice litt og litt.
Sikt mel, salt og bakepulver og bland forsiktig til en jevn røre. Ikke rør mer enn nødvendig.
Hell røren i springformen. Legg klementinbåter på toppen av røren
Stek kaken i 45-50 minutter. Test med en strikkepinne
Åpne formen og ha kaken på en rist.
Imens kaken avkjøler litt, lager du glaze
Glaze
Ha klementinjuice og sukker i en kjele og kok opp. Rør til sukkeret er oppløst og du har en tykk konsistens. Du kan også tilsette litt likør eller vanilje essens for ekstra smak. Det tar noen minutter å koke den inn så den tykner, ikke avkjøl den for mye før du har den over kaka.
Server gjerne med pisket krem eller is.
Kommentarer
Skriv en kommentar