Sellerisalt

Hvor-selger-i-salt tenker vel du da, lag det selv sier jeg.
Hjemmelaget sellerisalt er kjempegodt. Bruk på de områder du vanligvis vil bruke salt. Med selleriblader vil saltet bare bli enda bedre.

Du trenger


2 dl havsalt/flaksalt

4 dl selleriblader (litt pakket)

Slik gjør du


Selleribladene tar jeg av stilkene. Skyller de i en bolle med vann, og legger de på kjøkkenpapir. Da får de rent av seg litt. Er bladene veldig våt, vil saltet bli mer vått. Og lengre tørketid trenger det.

Ha selleriblader og salt i foodprocessor og kjør blandingen i 15-20 sekunder

Finn fram et stekebrett og fordel saltet utover

Du kan lufttørke det på benken i 1-2 døgn, eller du kan tørke det i stekeovn på 40-50 grader og varmluft.

Oppbevar saltet i en lufttett beholder

0
Feed

Skriv en kommentar