Semulepudding med rød saus

En dessertklassiker fra gamledager. I motsetning til hverdags var det bare til søndagsdesserten man kunne unne seg egg i semulepuddingen. Ønsker du en tykkere konsistens, har du bare oppi litt mer gryn.

Du trenger

(Til 6 personer)


Semulepudding


1 l Melk
1,5 dl semulegryn
2 ss sukker
1 stk egg
5-6 stk mandeldråper
1 ts sukker


Rød saus


1/2 dl sterk saft og 3-4 dl vann (bringebær eller solbærsaft)
1 ss sukker (kan sløyfes)
1 ss potetmel
3 ss kaldt vann

Slik gjør du 

Bland kald melk og semulegryn i en kjele og rør til det koker. La grøten småkoke i ca. 15 minutter til grynene er møre.

Visp sammen sukker og egg i en bolle.

Hell litt varm grøt i bollen under stadig røring. Hell eggeblandingen tilbake i grøtkjelen og gi alt et raskt oppkok under røring. Smak puddingen til med mandeldråper.

Hell puddingen i en bolle. Dryss gjerne på litt sukker, slik at det ikke dannes snerk oppå. La stå på et kaldt sted til den har stivnet.

Hjemmelaget rød saus
Bland saft og vann slik at det smaker godt, gjerne litt sterkt. Kok opp blandingen med sukker, om ønskelig, i en kjele.

Rør sammen potetmel og vann til en jevning. Trekk kjelen fra platen når den har kokt opp og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle mens du rører. Sausen skal være jevn og fyldig og ikke for tykk.

La igjen blandingen får et raskt oppkok.

Server sausen godt avkjølt

0
Feed

Skriv en kommentar