06/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Sitronkylling
Sitronkylling er kjempegodt enten du bruker filet, lår eller kyllingklubber. Her bruker jeg 20 kyllingklubber. Disse har jeg marinert i Ølkrydder Bbq-Rub. Sitron og honning. De ble marinert i 5 timer. Du kan bruke salt og sitronpepper i stede for. Gni kyllingen godt inn. Legg kyllingen i en pose i kjøleskapet. Minimum 2 timer
Du trenger
(til 4 personer)
20 Kyllingklubber + krydder
2 dl fløte
2 dl kylling eller grønnsakskraft
1 sitron
1 stk løk
1 fedd hvitløk
3 vårløk
0,5 stk chili
Frisk salvie
Slik gjør du
Gni kyllingen inn med krydder. Legg i en pose i kjøleskapet, minimum 2 timer
Kutt opp løk, vårløk, chili og hvitløk
Finn fram en ildfast form
Bland grønnsaker og kyllingen i formen
Bland fløte og kraft sammen. Og hell i formen.
Del sitron i skiver og plasser i formen
Ha over litt finhakket salvie
Stekes på 180 grader i 40 minutter. La stå å hvile 10 minutter før servering.
Dryss gjerne over noe grønt før servering. Server sitronkylling med ris og salat
Kommentarer
Skriv en kommentar