16/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Smørdampet torsk i folie
Denne retten kan du lage med de fleste fiskesorter, godt blir det uansett. Er selvfølgelig best med skrei, men det har man sjelden lommebok til å kjøpe. Her bruker jeg torsk fra FirstPrice istedenfor. Er 800 gram filet i posen og jeg bruker 200 gram til hver porsjon.
Du trenger
Kokt potet til 4 personer
800 gram torsk
4 ss smør
1 gulrot
1/5 purreløk
4 ts gressløk
salt
pepper
Slik gjør du
Riv 4 ganske store ark fra aluminiumsfolie.
Fordel fisken i midten av hvert ark
Ha over litt salt og pepper
Fordel raspet gulrot over fisken
Kutt så opp litt purreløk som du strør over
Ha på gressløk og smør
Lukk aluminiumsfolien helt. Skal ikke være åpning
Legg de i en ildfast form/stekebrett og sett de i ovn på 200 grader i ca. 10-15 minutter. Varierer litt etter hvilken fisk og tykkelse. Disse var perfekt ved 12 minutter.
Server foliepakkene med kokte poteter. Jeg tar fisken over på tallerken, men det er valgfritt. Jeg har også smeltet litt smør med persille i. Alltid godt med litt ekstra smør.
Kommentarer
Skriv en kommentar