19/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Smørgrøt/fløyelsgrøt
Smørgrøt eller fløyelsgrøt om du vil, er en av flere retter som vekker gode minner fra barndommen. Og så har du de som kaller det for tjukk saus med sukker og kanel. Trur ikke de er så glad i denne. Uansett så elsker jeg denne grøten. Så da må jeg jo lage litt innimellom.
Hvis du vil gjøre denne retten litt mer spennende kan du eksempelvis blande inn en skje med rømme eller cottage cheese på slutten av koketiden.
Du trenger
(til 2 personer)
Smørgrøt
50 g smør
1,25 dl hvetemel
0,5 l melk
salt
Topping
Sukker
Kanel
Smørøye
Slik gjør du
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Tilsett melken litt etter litt mens du rører slik at du får en glatt grøt mellom hver gang du sper.
La fløyelsgrøten koke i 10 minutter under omrøring. Smak til med litt salt. Jeg hadde en god skje med rømme i denne.
Server fløyelsgrøten med kanel, sukker og smørøye. Kan også ha i rosiner og servere litt spekeskinke til.
Kommentarer
Skriv en kommentar