Smørmarinert potetkylling

En virkelig smakfull kyllingmiddag dette. Kyllingklubber er marinert i smeltet smør og krydder. Så festet på en mandelpotet. Stekes i ovn, og vipps har man en nydelig middag. Kyllingen gir en fantastisk smak til poteten.
Serveres med en liten salat og kyllingsaus

Du trenger


Kyllingklubber (4 pr. pers)

Mandelpotet eller andre mindre poteter (2 store eller 4 små per pers)

100 gram smør

1 ts salt

1 ss eddik 5%

1 ts peppermiks

2 ss paprikakrydder

1 ts hvitløkspulver

Slik gjør du


Smelt først smør og la det avkjøle litt

Ha kyllingklubber i en bolle. Bland de godt med smeltet smør, eddik og krydder. La gjerne stå en time. Smøret stivner selvfølgelig, men smelter igjen i ovnen.

Finn fram mandelpotet. Kan bruke andre poteter også. Er de litt store, kan du sette to kyllingklubber på en potet. Veldig store poteter, deler du i to på langs.

(Vask poteten først)

Kutt bunnen av poteten. Bare så de står stødig i formen. Bruker en ildfastform med litt olje i bunnen.

Fest kyllingklubber på poteten. Bruk små grillspyd eller cocktailpinner i tre. Kyllingklubben skal stå oppå poteten

Stekes på 180 grader i 45 minutter

Sausen er kun vann og kyllingbuljong (5 dl vann+ 2 buljongterninger) som er kokt opp. Så jevnet med maizena og vann til ønsket tykkelse. (Ca. 2 ss maizena og 1 dl vann) Smak til med salt og pepper. Så har jeg hakket persille i.

Salaten består av grønne salatblader som er revet opp, melon, mozzarella og oliven.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha