Smuldrepai med epler

Smuldrepai er utrolig godt og kan brukes til enten dessert eller kos. Her har vi brukt en blanding av eplesorter fra hagen, men bruk gjerne butikkjøpte om du ikke har tilgang til epler selv. Denne er glutenfri, men du kan bare bytte det glutenfri melet med vanlig hvetemel. Og husk at vanlig havregryn kan inneholde spor av gluten. Så anbefaler glutenfri havregryn.

Til 1 pai trenger du


FYLL:

1 kg epler
sukker
kanel


DEIG:

100 g havregryn
100 glutenfritt mel (eller hvetemel)
100 gram romtemperert smør/margarin
100 gram brunt sukker
1 ts vaniljesukker

 

Slik gjør du


Ha det romtempererte smøret i en bolle. Bland inn havregryn, mel, vaniljesukker og brunt sukker. Bland det sammen til en deig med henda.

Skrell og fjern kjerner av eplene. Del de opp i båter eller biter etter eget ønske.

Ha eplebitene i en bolle med sukker og kanel. Bland det godt sammen slik at eplene får sukker og kanel på hele seg.

Smør en ildfast form/paiform. Fordel eplebitene i formen

Smuldre over deigen

Stekes i ovn på 200 grader i ca. 30-35 minutter

Vent litt før du spiser den, brenner fort munnen. Snakker av erfaring

 

0
Feed

Skriv en kommentar