Smuldrepai med epler og vaniljekrem

Smuldrepai er jo bare så godt, og har man også i litt vaniljekrem. Ja, da blir det enda bedre. Bruker ferdig vaniljekrem i denne. Server gjerne med litt pisket krem eller is.

Til 1 pai 27 cm form

FYLL

Ca. 800 gram epler

3 dl vaniljekrem

ca. 1,5 dl sukker

2 SS Kanel

DEIG

100 g havregryn

100 hvetemel

100 gram romtemperert smør/margarin

100 gram brunt sukker

1 ts vaniljesukker

Slik gjør du


Ha det romtempererte smøret i en bolle. Bland inn havregryn, mel, vaniljesukker og brunt sukker. Bland det sammen til en deig med fingrene.

Skrell og fjern kjerner av eplene. Del de opp i båter eller biter etter eget ønske. Ja, det er lov og ha skallet på også. Vask eplene godt først.

Ha eplebitene i en bolle med sukker og kanel. Eller i en brødpose. Bland det godt sammen slik at eplene får sukker og kanel på hele seg.

Smør en ildfastform/paiform. Fordel eplebitene i formen. Ha over vaniljekrem

Smuldre over deigen

Stekes i ovn på 200 grader i ca. 30-35 minutter

Vent litt før du spiser den, brenner fort munnen. Snakker av erfaring.

0
Feed

Skriv en kommentar