18/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Smuldrepai med epler og vaniljekrem
Smuldrepai er jo bare så godt, og har man også i litt vaniljekrem. Ja, da blir det enda bedre. Bruker ferdig vaniljekrem i denne. Server gjerne med litt pisket krem eller is.
Til 1 pai 27 cm form
FYLL
Ca. 800 gram epler
3 dl vaniljekrem
ca. 1,5 dl sukker
2 SS Kanel
DEIG
100 g havregryn
100 hvetemel
100 gram romtemperert smør/margarin
100 gram brunt sukker
1 ts vaniljesukker
Slik gjør du
Ha det romtempererte smøret i en bolle. Bland inn havregryn, mel, vaniljesukker og brunt sukker. Bland det sammen til en deig med fingrene.
Skrell og fjern kjerner av eplene. Del de opp i båter eller biter etter eget ønske. Ja, det er lov og ha skallet på også. Vask eplene godt først.
Ha eplebitene i en bolle med sukker og kanel. Eller i en brødpose. Bland det godt sammen slik at eplene får sukker og kanel på hele seg.
Smør en ildfastform/paiform. Fordel eplebitene i formen. Ha over vaniljekrem
Smuldre over deigen
Stekes i ovn på 200 grader i ca. 30-35 minutter
Vent litt før du spiser den, brenner fort munnen. Snakker av erfaring.
Kommentarer
Skriv en kommentar