Sommerkoteletter i leirgryte

Koteletter i leirgryte er fantastisk godt. Jeg har lagd med både nakkekoteletter og svinekoteletter. Denne gang står sommerkoteletter for tur. Her har jeg brukt sommerkoteletter fra FirstPrice.


TIPS💡
Rômertopf

Legg gryten i vann ca. 1 time før den skal brukes. Ny gryte bør ligge i vann 8-10 timer.

Som tilbehør her har jeg maispure, ovnsbakte poteter og saus på kraften fra leirgryta

Du trenger

5-6 Koteletter

3 gulrot

1 løk

1 pastinakk

250 g sellerirot

4 dl vann med en grønnsaksbuljongterning

Smør/margarin til steking

Grovkvernet Pepper

Paprikakrydder

Slik gjør du


Smelt smør i en stekepanne. Brun koteletter på begge sider. Tar det i to omganger her. Krydres med pepper og paprikakrydder etter ønske.

Kutt opp grønnsakene i mindre biter. Legg de i bunnen av leirgryten.

Legg så i kotelettene.

Kok ut pannen med 4 dl vann og en knust grønnsaksbuljongterning. Ha det over i leirgryten. Buljongen er valgfritt, jeg ønsker mer smak

På med lokk og inn i kald ovn. Sett ovnen på 200 grader og stek i 1.5-2 timer.

Saus

Ta ut 5 dl med kraft fra leirgryta. Ha kraften i en kasserolle og kok opp. Jevn til med maizena og vann. Smak til med litt fløte, salt og pepper. Tilsett litt hakket persille eller gressløk.

Maispure

1 boks med mais og kraften

2-3 ss melk eller fløte

1 fedd hvitløk

Litt chilipulver etter ønske

Salt etter smak

Slik gjør du

Ha mais og kraft i en kasserolle. Finkutt hvitløk og tilsett sammen med melk/fløte i kasserollen.

Kok opp og la koke i 2 minutter

Bruk stavmikser og kjør til pure

Smak til med krydder

Potet

Jeg har småpoteter i en ildfastform. Har over godt med olje og krydder. Her bruker jeg salt, pepper, timian og rosmarin.

Stekes 30-40 minutter på 200 grader. Jeg har de sammen med leirgryta. Jeg slår bare på varmluft.

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar