09/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Sommerkoteletter i leirgryte
Koteletter i leirgryte er fantastisk godt. Jeg har lagd med både nakkekoteletter og svinekoteletter. Denne gang står sommerkoteletter for tur. Her har jeg brukt sommerkoteletter fra FirstPrice.
TIPS💡
Rômertopf
Legg gryten i vann ca. 1 time før den skal brukes. Ny gryte bør ligge i vann 8-10 timer.
Som tilbehør her har jeg maispure, ovnsbakte poteter og saus på kraften fra leirgryta
Du trenger
5-6 Koteletter
3 gulrot
1 løk
1 pastinakk
250 g sellerirot
4 dl vann med en grønnsaksbuljongterning
Smør/margarin til steking
Grovkvernet Pepper
Paprikakrydder
Slik gjør du
Smelt smør i en stekepanne. Brun koteletter på begge sider. Tar det i to omganger her. Krydres med pepper og paprikakrydder etter ønske.
Kutt opp grønnsakene i mindre biter. Legg de i bunnen av leirgryten.
Legg så i kotelettene.
Kok ut pannen med 4 dl vann og en knust grønnsaksbuljongterning. Ha det over i leirgryten. Buljongen er valgfritt, jeg ønsker mer smak
På med lokk og inn i kald ovn. Sett ovnen på 200 grader og stek i 1.5-2 timer.
Saus
Ta ut 5 dl med kraft fra leirgryta. Ha kraften i en kasserolle og kok opp. Jevn til med maizena og vann. Smak til med litt fløte, salt og pepper. Tilsett litt hakket persille eller gressløk.
Maispure
1 boks med mais og kraften
2-3 ss melk eller fløte
1 fedd hvitløk
Litt chilipulver etter ønske
Salt etter smak
Slik gjør du
Ha mais og kraft i en kasserolle. Finkutt hvitløk og tilsett sammen med melk/fløte i kasserollen.
Kok opp og la koke i 2 minutter
Bruk stavmikser og kjør til pure
Smak til med krydder
Potet
Jeg har småpoteter i en ildfastform. Har over godt med olje og krydder. Her bruker jeg salt, pepper, timian og rosmarin.
Stekes 30-40 minutter på 200 grader. Jeg har de sammen med leirgryta. Jeg slår bare på varmluft.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar