25/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Sopp og potet i form med ostesaus
Et nydelig tilbehør dette. Er fløtegratinerte poteter som har tatt et skritt videre, og for en høydare. Dette passer til de samme rettene du bruker fløtegratinerte til.
Du trenger
(4 porsjoner)
5 kokte poteter
Revet Ost
1 ss smør/margarin
1 ss hvetemel
3 dl fløte
7-8 aromasopp eller champignon
salt
pepper
Gressløk
Slik gjør du
Smelt smør i en liten kasserolle, rør inn hvetemel og spe med fløte. La dette småkokekoke 3-4 minutter for å få vekk melsmak. Ha i en god neve med revet ost, smak til med salt og pepper. Ha oppi godt med gressløk. Dette er jo valgfritt. Du kan jo selvfølgelig tilsette andre krydder om du ønsker, eller hvitløk, løk etc.
Kutt opp sopp og stek de i en panne.
Del opp den kokte poteten i skiver.
Finn fram en liten ildfast form. Ha litt av sausen i bunnen. Så har du i litt sopp, så potet. Slik fortsetter du i to runder. Avslutt med saus på toppen.
Ha så over revet ost og litt gressløk
Stekes på 220 grader i ca. 20 minutter. La stå i 5 minutter før du serverer.
Kommentarer
Skriv en kommentar