24/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Soyamarinert laks med sesamfrø og stekt ris
Denne marinaden gir stekt laks et helt nytt liv. Laksestykkene brunes fort i panna før de avsluttes i stekeovn med sesamfrø. Glaseres med den nydelige marinaden før du serverer. Jeg bruker laks fra FirstPrice, og jeg tar av skinnet på de.
Du trenger
(til 2 personer)
4 porsjonsstykker laks
4 ss rapsolje
3 ss akasiehonning
8 ss soyasaus
2 ss ingefær, revet
2 fedd hvitløk
Sesamfrø
Til glace:
1 dl vann
0,5 ts sitronsaft
Slik gjør du
Bland sammen ingredienser i en middels stor bolle: Olje, akasiehonning, soyasaus, ingefær og finhakket hvitløk.
Legg laksestykkene i soyamarinaden og mariner i 10-15 minutter.
Ta laksen opp av marinaden og ta vare på resten av marinaden. Stek deretter laksestykkene i rapsolje på høy varme i cirka 1 minutt på hver side.
Ha laksestykkene i en ildfast form, strø på ønsket mengde sesamfrø og stek ferdig i ovnen i 4-5 minutter. (200 grader)
Resten av marinaden har du tilbake i stekepannen, sammen med 1 dl vann og 0.5 ts sitronsaft. Kok ned til cirka halvparten.
Når laksen er ferdigstekt i ovnen, glaserer du den med soyasausen. Og strør over litt finhakket persille eller gressløk.
Som tilbehør har jeg stekt kokt ris i en panne med masse olje. Når risen er blitt blank tilsetter jeg finhakket løk, paprika og gressløk. Smaker til med litt salt og pepper. Jeg bruker 1 pose ris til 2 personer. Den har jeg kokt i vann krydret med vegeta.
Til saus har jeg kokt opp 2 dl vann tilsatt 1 fiskebuljongterning. Når kraften koker tilsetter jeg litt maizena blandet ut i kaldtvann. Smaker til med litt fløte og pepper. Tilsetter så godt med gressløk og litt vegeta for litt mer smak. Var litt lite smak på den fiskebuljongen.
Da er det bare å servere da folkens. Du trenger jo ikke dekke fatet med agurk som jeg har gjort.
Kommentarer
Skriv en kommentar