Soyamarinert laks med sesamfrø og stekt ris

Denne marinaden gir stekt laks et helt nytt liv. Laksestykkene brunes fort i panna før de avsluttes i stekeovn med sesamfrø. Glaseres med den nydelige marinaden før du serverer. Jeg bruker laks fra FirstPrice, og jeg tar av skinnet på de.

Du trenger


(til 2 personer)

4 porsjonsstykker laks
4 ss rapsolje
3 ss akasiehonning
8 ss soyasaus
2 ss ingefær, revet
2 fedd hvitløk

Sesamfrø

Til glace:

1 dl vann

0,5 ts sitronsaft

Slik gjør du


Bland sammen ingredienser i en middels stor bolle: Olje, akasiehonning, soyasaus, ingefær og finhakket hvitløk.

Legg laksestykkene i soyamarinaden og mariner i 10-15 minutter.

Ta laksen opp av marinaden og ta vare på resten av marinaden. Stek deretter laksestykkene i rapsolje på høy varme i cirka 1 minutt på hver side.

Ha laksestykkene i en ildfast form, strø på ønsket mengde sesamfrø og stek ferdig i ovnen i 4-5 minutter. (200 grader)

Resten av marinaden har du tilbake i stekepannen, sammen med 1 dl vann og 0.5 ts sitronsaft. Kok ned til cirka halvparten.

Når laksen er ferdigstekt i ovnen, glaserer du den med soyasausen. Og strør over litt finhakket persille eller gressløk.

Som tilbehør har jeg stekt kokt ris i en panne med masse olje. Når risen er blitt blank tilsetter jeg finhakket løk, paprika og gressløk. Smaker til med litt salt og pepper. Jeg bruker 1 pose ris til 2 personer. Den har jeg kokt i vann krydret med vegeta.

Til saus har jeg kokt opp 2 dl vann tilsatt 1 fiskebuljongterning. Når kraften koker tilsetter jeg litt maizena blandet ut i kaldtvann. Smaker til med litt fløte og pepper. Tilsetter så godt med gressløk og litt vegeta for litt mer smak. Var litt lite smak på den fiskebuljongen.

Da er det bare å servere da folkens. Du trenger jo ikke dekke fatet med agurk som jeg har gjort.

0
Feed

Skriv en kommentar