25/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Spinatbrød
Spinat er sunt året rundt. Så hvorfor ikke bruke spinat i brød. Disse brødene er kjempegode. Spinat er virkelig en supergrønnsak. Den er full av kostfiber, A-vitaminet betakaroten, B-vitaminet folat, vitamin C, vitamin K og kalium. Spinat er også en kilde til vitamin E, B6, kobber og magnesium.
Du trenger
(2 brød, 1,6 liter)
500 g hvetemel
200 g Sammalt Hvete finne
200 g rugmel
100 g havregryn
200 gram finhakket spinat
6 dl vann (37 grader)
1 pose tørrgjær
2 ts salt
0,5 dl olje
2 ss sirup
Slik gjør du
Ha alt det tørre i en bakebolle. Tilsett finhakket spinat. Jeg har brukt en kjøkkenmaskin til spinaten. Du kan selvfølgelig ha litt større biter en dette.
Ha olje i et litersmål, fyll opp med fingervarmt vann.
Kjør kjøkkenmaskinen på sakte fart imens du sper i vannet, oljen og sirup
Elte deigen i 10-15 minutter. Det kan hende at du må ha i litt mer hvetemel. Kan være mer væske i spinaten du bruker for eksempel.
Sett til heving i 45 minutter
Kna deigen godt på kjøkkenbenken og del i to emner.
Form brød og legg de i smurte brødformer
La etterheve i 15 minutter. Jeg snitter de med en kniv, dette for at de ikke skal sprekke og litt for utseende sin skyld.
Stekes på nederste rille, 225 grader i 30-35 minutter
Avkjøles på rist
Kommentarer
Skriv en kommentar