Stekt torsk med fløtesaus

Stekt torsk er jo nydelig mat. Vi bruker torskefilet fra Firstprice ganske ofte. I dag har jeg lagd stekt torsk, fløtesaus med løk, gulrot og løkringer. Torsken har jeg vendt i maizena, så den er glutenfri. De får en lysere stekefarge når du bruker maizena.

Du trenger

(4 personer)

800 gram torskefilet i porsjonsstykker

1 løk

0,5 dl gressløk

3 Vårløk

3 dl matfløte eller kremfløte

Smør til steking

Maizena

Salt

Pepper

Løkringer (valgfritt)

2 store gulrøtter eller 4 små

Poteter til 4 personer

Slik gjør du


Sett først poteter på kok

Friterer løkringer eller stek de i ovn

Torsken vender jeg i maizena

Steker i en panne med masse smør. Krydrer med salt og pepper etter ønske.

Imens kutter jeg opp gulrøtter etter ønsket form, setter de på kok. Lettsaltet vann med litt smør.

Når all fisken er stekt har jeg løken i stekepannen, fyller på med fløte.

Dette får stå og surre og tykne noen minutter. Smak til med salt og pepper.

Da er det bare å servere.

0
Feed

Skriv en kommentar