18/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Stekt torsk med fløtesaus
Stekt torsk er jo nydelig mat. Vi bruker torskefilet fra Firstprice ganske ofte. I dag har jeg lagd stekt torsk, fløtesaus med løk, gulrot og løkringer. Torsken har jeg vendt i maizena, så den er glutenfri. De får en lysere stekefarge når du bruker maizena.
Du trenger
(4 personer)
800 gram torskefilet i porsjonsstykker
1 løk
0,5 dl gressløk
3 Vårløk
3 dl matfløte eller kremfløte
Smør til steking
Maizena
Salt
Pepper
Løkringer (valgfritt)
2 store gulrøtter eller 4 små
Poteter til 4 personer
Slik gjør du
Sett først poteter på kok
Friterer løkringer eller stek de i ovn
Torsken vender jeg i maizena
Steker i en panne med masse smør. Krydrer med salt og pepper etter ønske.
Imens kutter jeg opp gulrøtter etter ønsket form, setter de på kok. Lettsaltet vann med litt smør.
Når all fisken er stekt har jeg løken i stekepannen, fyller på med fløte.
Dette får stå og surre og tykne noen minutter. Smak til med salt og pepper.
Da er det bare å servere.
Kommentarer
Skriv en kommentar