16/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Stekt torsk med jordskokkpurè
Jordskokkpurè passer veldig godt til stekt fisk. Vanligvis kokes jordskokk før man lager pure, men den blir enda bedre om du baker dem i ovn først. Jordskokken jeg bruker her heter Dagnøytral.
Her bruker jeg torskefilet fra Firstprice. Serverer også med noen honningglaserte gulrøtter. Det er ingen potet til denne retten, da jordskokk fungerer som potet. Du kan jo selvfølgelig ha det om du ønsker.
Du trenger
(til 2 personer)
400 gram torsk i porsjonsstykker
1 dl hvetemel
Smør til steking
Kvernet Salt
Sitronpepper
Jordskokkpurè
250 g jordskokk
Ca. 0.1 dl olje
0.5 dl kremfløte
1 ss smør
Kvernet salt
sitron, litt saft
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 175 grader
Skrubb jordskokkene og del dem i biter som legges i en skål/bolle. Ha over en skvett olje og bland godt. Ja, de skal ha skallet på. Det gir en bedre smak.
Ha bitene utover en stekeplate og ovnsbak til jordskokken er mør, ca. 25-30 minutter.
Ha bitene i en kasserolle, tilsett smør og fløte og kjør til pure med en stavmikser.
Smak til med salt og sitronsaft.
Torsk
Smelt smør i en varm panne
Vend torskestykkene i hvetemel
Stek torsken på begge sider, ca. 3-4 minutter på hver side. Krydre med salt og sitronpepper
Gulrot er skjært i skiver og kokt halvveis mør på forhånd. Så freser jeg de i en panne med litt smør. Når de får en gyllen farge, har jeg over honning.
Da er det klart for servering. Server gjerne med litt smeltet smør om du ønsker
Kommentarer
Skriv en kommentar