Stekt torsk med jordskokkpurè

Jordskokkpurè passer veldig godt til stekt fisk. Vanligvis kokes jordskokk før man lager pure, men den blir enda bedre om du baker dem i ovn først. Jordskokken jeg bruker her heter Dagnøytral.

Her bruker jeg torskefilet fra Firstprice. Serverer også med noen honningglaserte gulrøtter. Det er ingen potet til denne retten, da jordskokk fungerer som potet. Du kan jo selvfølgelig ha det om du ønsker.

Du trenger


(til 2 personer)

400 gram torsk i porsjonsstykker

1 dl hvetemel

Smør til steking

Kvernet Salt

Sitronpepper

 

Jordskokkpurè

250 g jordskokk
Ca. 0.1 dl olje
0.5 dl kremfløte
1 ss smør
Kvernet salt
sitron, litt saft

Slik gjør du


Forvarm ovnen til 175 grader
Skrubb jordskokkene og del dem i biter som legges i en skål/bolle. Ha over en skvett olje og bland godt. Ja, de skal ha skallet på. Det gir en bedre smak.
Ha bitene utover en stekeplate og ovnsbak til jordskokken er mør, ca. 25-30 minutter.

Ha bitene i en kasserolle, tilsett smør og fløte og kjør til pure med en stavmikser.

Smak til med salt og sitronsaft.

Torsk

Smelt smør i en varm panne

Vend torskestykkene i hvetemel

Stek torsken på begge sider, ca. 3-4 minutter på hver side. Krydre med salt og sitronpepper

Gulrot er skjært i skiver og kokt halvveis mør på forhånd. Så freser jeg de i en panne med litt smør. Når de får en gyllen farge, har jeg over honning.

Da er det klart for servering. Server gjerne med litt smeltet smør om du ønsker

0
Feed

Skriv en kommentar