18/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Stekt torsk med tilbehør
Kjøtt er kjøtt og fisk er mat, sier mange. Og jeg må nesten si meg enig der. Her i huset er vi veldig glad i fisk. Vi bruker mest torsk, da det er lettest å få tak i. Vi bruker torskefilet fra Firstsprice. Du kan også bruke annen fisk til denne oppskriften.
Her har jeg stekt torsk med søtpotetmos, ertepuré, stekt asparges og smeltet smør. Jeg bruker rømme istedenfor fløte/smør både i søtpotet og ertepuré. Passer utrolig godt til fisk. Asparges fant jeg i 50% hylla. Så de er litt små når de kutter vekk det dårlige.
Du trenger
(til 2 personer)
Fisk
400 gram torsk i serveringsstykker
Ca. 1 dl hvetemel
Salt
Pepper
Smør/margarin til steking
Søtpotetmos
1 stor søtpotet
1 dl rømme
Salt
Pepper
Vann til koking
Ertepure
0.5 stk pose med frosne erter
0,5 dl melk
0.5 ts sukker
1 ss rømme
Salt og pepper etter smak
Annet tilbehør
50 gram smeltet smør eller margarin
Asparges til 2 personer
Slik gjør du
Først skreller du søtpoteter og kutter den i mindre biter. Kokes møre i lettsaltet vann
Når poteten er kokt, heller du av vannet. Mos potetene godt. Bland inn rømme og smak til med salt og pepper.
Fisken vender jeg i hvetemel, og steker i en stekepanne med masse smør. Krydrer med salt og pepper i panna, ikke i melblandingen. Da er jeg sikker på at fiskestykkene får likt med krydder. Disse stykkene her trenger bare 2-3 minutter på hver side.
Ha erter, sukker og melk i en kasserolle. Kok opp og la småkoke et par minutter.
Bruk en stavmikser og kjør ertene til purè. Smak til med litt rømme, salt og pepper.
Jeg smelter 50 gram smør som jeg har til fisken, og steker noen asparges i fiskepannen.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar