Svinegryte

En helt fantastisk gryte dette. Og du kan bruke de grønnsaker du har liggende eller ønsker. Her kan du bruke svinestek/skinkestek eller ribbe. Blir godt uansett. Behold svor og fett på, masse smak i det. Så kan de heller fjerne det ved bordet, de som ikke spiser det. Det er jo forskjellig størrelse på steker. Her har jeg brukt en stor en. Resten av gryta fryser jeg bare ned. Så har vi til en annen gang.

Du trenger


(en stor stek holder til 7-8 personer)

1 skinkestek/svinestek eller ribbe

Smør/margarin til steking

Vann og buljong til koking

Salt

Pepper

Maizena og vann eller brun jevning

Grønnsaker

1 løk

1 paprika

4 vårløk

5 Champignon

Slik gjør du


Klipp opp nettingen på steken. Kutt steken i store biter. Ca. 4•4 cm

Varm opp en panne med smør. Brun kjøttet noen minutter. Ta det i flere omganger. Jeg har litt salt og pepper på kjøttet

Ha det stekte kjøttet over i en kasserolle/gryte

Fyll opp med vann til toppen av kjøttet. Ha i buljong. Jeg har brukt okse her. Buljong beregner du etter mengden vann du har i.

Kok opp og skru ned varmen. La kjøttet småputre under lokk ca. 1 time (eller til det er mørt)

Kutt opp grønnsakene i litt grove biter

Når kjøttet et mørt, tar jeg det opp av gryta. Så siler jeg kraften. Så har jeg kraften tilbake i gryta.

Så jevner jeg kraften med maizena og vann til ønsket tykkelse. Burde være litt tykk. (som brunsaus) Vil du ha den litt mørkere, bruk sukkerkulør. Kan også bruke brun maizenajevning.

Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i gryta. La det få putre sammen i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server gryten med kokte poteter og tyttebærsyltetøy

0
Feed

Kommentarer

08/08/2024 av Wenche Arnesen

Ser fristende ut Må testes

Skriv en kommentar