15/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Svinekoteletter i brunsaus
Både svinekoteletter og nakkekoteletter er jo kjempegodt når de får putre en god stund i saus. Da blir de saftig og god, pluss at sausen får jo en utrolig smak. Her lager jeg med svinekoteletter fra FP. Jeg har også løk og champignon i gryta, men det er jo valgfritt. Selv om oppskrift er til 4 personer, så bruker jeg hele pakken med 6 koteletter. Er man litt storspist som sånn meg, så vil man kanskje ha to koteletter. Det er jo ikke alltid at de er like store i en pakke.
Server gryten med kokte poteter og tyttebærsyltetøy.
Du trenger
(til 4 personer)
4-6 Svinekoteletter
3 SS smør/margarin
3 SS Hvetemel
6 dl oksekraft
200 grams champignon;
1 løk
Salt
Pepper
Smør/margarin til steking
Slik gjør du
Lag først sausen. Smelt og brun først litt smør/margarin. Når skummet legger seg litt, rører du inn hvetemel. Skru ned varmen og brun jevningen til ønsket farge. Husk og røre så det ikke brenner seg. Jeg liker den ganske brun, gir en deilig smak til sausen. Ha så i oksekraft i mens du rører godt. La sausen småkoke i 5 minutter.
I mens bruner du kotelettene i en stekepanne med smør/margarin. Krydre med litt salt og pepper på begge sider.
Ha kotelettene over i sausen. Jeg har også i stekefettet, masse smak der. Sett på lokk og la småputre en time eller halvannen.
Kutt opp løk og champignon, ha dette også i gryta de siste 10-15 minuttene. Smak på sausen om den trenger litt salt og pepper, men gjør som regel ikke det. Du har jo på salt og pepper når du steker.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar