14/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Svinekoteletter i form med urtesmør
Langtidsstekte svinekoteletter er kjempegod mat. Her dekkes kotelettene med urtesmørkrydder. Jeg bruker krydder fra vår egen krydderserie til å lage urtesmør. Du kan selvfølgelig lage ditt eget også. Kryddersmør passer også veldig godt til denne. Det har vi også i vår egen krydderserie. Jeg bruker en pakke FirstPrice svinekoteletter her. Jeg lager brunsaus på kraften fra formen. Så lurt å etterfylle med et par dl vann etter et par timer. Jeg lager også en enkel soppstuing til. Her bruker jeg også krydder fra vår egen serie. Middagen serveres med kokte poteter.
Du trenger
(til 4 personer)
1 pakke svinekoteletter
100 gram smør/margarin
2 ss urtesmørkrydder
Brunsaus
2 ss smør
2 SS Hvetemel
4-5 dl kraft fra formen
Salt
Pepper
Soppstuing
150 gram champignon eller annen sopp
2 vårløk
0,5 stk rød paprika
1 ts «En tur i skogen» krydderblanding
1 dl fløte
Salt etter ønske
2 skiver brunost
1 SS smør/margarin
Slik gjør du
Bland romtemperert smør/margarin og urtekryddersmør. La stå en times tid eller mer
Legg kotelettene i en ildfast form. Fordel urtesmør på kotelettene. Stekes på 125 grader i 3 timer. Etterfyll med litt vann ved behov. Du trenger 4-5 dl kraft på slutten. Jeg øser også litt kraft over kotelettene et par ganger i løpet av tre timer.
Smelt smør i en panne eller gryte. Rør inn hvetemel og brun på medium varme til ønsket farge. Spe med kraft fra kotelettene i mens du rører. La koke i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper
Kutt opp champignon, vårløk og paprika
Rist soppen i en stekepanne ett minutt eller to. Ha i paprika, vårløk og smør. La frese sammen et par minutter.
Fyll på fløte og krydderblandingen. La koke litt inn. Tilsett brunost.
Smak til med salt og pepper
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar