Sylta grønnsaker, et nydelig tilbehør

Sylta rødløk, gulrot og agurk er et vakkert og nydelig tilbehør til fisk og kjøttretter. Jeg testet det til grillmat også, det var nydelig. Denne trenger kun tre timer før du kan spise den. Jeg har lagd to små Norges glass her. 5 dl per glass.

Du trenger

0,5 agurk

1 stor gulrot

2 rødløk

1-2 stilker vårløk eller litt gressløk (frisk)

4 dl vann

20 gram salt

1 dl eplecidereddik

Slik gjør du 

Bland først sammen eddik, vann og salt så det får løst seg opp. Skal ikke kokes

Kutt så agurk, løk og gulrot i tynne strimler.

Bland grønnsakene sammen i en bolle

Ha så grønnsakene over på rene glass

Hakker opp  litt vårløk som jeg fyller i glassene

Fyll opp med eddik vannet.

Sett i kjøleskap og la stå minst tre timer før du spiser den.

0
Feed

Kommentarer

17/07/2025 av Kirsti Sand

Jeg prøver gjerne denne oppskriften. Fermenterer du grønnsaker? Hvis du har oppskrift også på det, tar jeg gjerne imot. Vet det finnes ellers på nettet, men jeg liker å se hvordan andre gjør det. Og du legger ut så mye, som inspirerer Gode sommerdager og innimellom litt pusterom ønskes dere to og alle deres kjære fra Kirsti på Haugalandet.

Skriv en kommentar

hCaptcha