27/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Syltet reddik
Syltet reddik er et godt tilbehør til både kjøtt og fisk. Og tilsetter du noen flere smaker blir det ennå bedre. Alltid kjekt med sylta grønnsaker på lur.
Du trenger
(dette er til et 5 dl Norgesglass)
125 gram reddik
0,25 stk rødløk
en liten bunte gressløk (kan bruke andre urter)
0,5 stk chili
0,5 dl eplecider eddik
1 dl sukker
1,5 dl vann
0,25 ts salt
Jeg har også kuttet 2 reddik i båter, dette er valgfritt
Slik gjør du
Bland sammen eddik, vann, salt og sukker. Kok opp slik at sukker og salt løses opp. La laken avkjøle seg litt på benken.
Kutt opp reddik i tynne skiver. Kutt også opp de andre grønnsakene.
Ha grønnsakene på et rent og sterilisert glass
Hell over laken og skru på lokk.
Oppbevares kaldt frem til bruk
Kommentarer
Skriv en kommentar