08/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Taco-Auberginepai
Dette er en nydelig og delikat tacomiddag. Lages i springform, så du får løftet av kantene. Inne i paien er det et nydelig kjøttfyll og ost. Serveres med salat, nachochips, salsasaus og rømme som tilbehør.
Du kan selvfølgelig lage denne uten tacokrydder og tilbehør. Ha i en boks hakkede tomater og litt krydder. Så har du bare auberginepai i stede for.
Du trenger
(til 4 personer)
400 gram kjøttdeig
1 pose tacokrydder
2 aubergine
1 løk
1 liten boks mais
2 tomater
100 gram revet ost
1 paprika
1 boks kidneybønner
Olje til steking
Koriander eller persille
Slik gjør du
Kutt aubergine i tynne skiver. Forstek de litt i en panne med olje. La de få litt farge. Litt salt og pepper om du ønsker. Legg de på et stekebrett med bakepapir.
Stek kjøttdeig i litt olje eller smør. Tilsett oppkuttet løk og paprika.
Tilsett så tacokrydder og 1 dl vann. La det koke inn noen minutter
Tilsett bønner og mais. Bland sammen og trekk panna av platen.
Finn fram en springform på 24 cm. Smør bunn og kanter. Kan også bruke bakepapir i bunnen.
Legg aubergine i bunnen og over kantene. Overlapp hele runden rundt. Skal helst ikke være åpninger. Tett åpninger i midten også.
Fyll i kjøttfyllet
Topp med revet ost
Brett så inn alle aubergineskivene så du dekker mest mulig av toppen.
Kutt tomat i tynne skiver. Plasser de på toppen av paien i en sirkel. Litt salt og pepper er valgfritt.
Stekes i ovn på 200 grader i ca. 18-20 minutter (lurt å bruke stekebrett med bakepapir i tilfelle søl)
La den stå 10-15 minutter å hvile før du serverer. Da får den satt seg litt. La den stå med ringen på.
Dryss over koriander eller persille etter ønske før servering.
Kommentarer
Skriv en kommentar