Taco kyllingpai

En kjempegod tortillapai det her. Jeg har brukt glutenfri maislefser i denne retten. Da trenger man to pakker, siden de er så små. Bruker du vanlige hvetelefser, holder det med en pakke. Bruk en rund ildfast form eller en 28 cm springform til denne retten. Du kan også lage den uten tacokrydder, da smaker du bare til med litt salt, pepper og paprikakrydder for eksempel. Du kan selvfølgelig også bruke den kjøttdeigen du ønsker. Jeg bruker en 600 gram kyllingkjøttdeig, men 400 gram fungerer fint det også.

Tips
Om du bruker disse maislefsene. Så er det fordel å varme de litt først. Da tåler de bedre å bli bøyd på. Maislefser revner ganske lett.

Du trenger


(til 4-6 personer)

4-600 gram kyllingkjøttdeig

1 Pose Tacokrydder

1 ts spisskummen

0.5 ts chiliflakes (mer om du vil ha mer krutt)

1 pakke kidneybønner

1 PK hakkede tomater

1 løk

1 liten boks mais

1 liten paprika

125 gram revet ost

3 vårløk

Salt

Pepper

Tortillachips til topping

Olje/smør til steking

 

Tilbehør

Salat

Salsasaus

Rømme

Slik gjør du


Kutt opp alle grønnsakene, og skyll bønner. Hell av laken på maisen

Varm opp en stekepanne med olje eller smør. Stek kjøttdeigen og ha i tacokrydder, chili og spisskummen. La dette få surre sammen et par minutter.

Tilsett grønnsaker (ikke vårløken) bønner, mais og hakkede tomater. La blandingen få småputre i 5 minutter. Smak til med litt salt og pepper. Trekk pannen til side.

Finn fram en rund ildfast form, denne er 29 cm.

Så legger du lefser rundt i formen, de skal gå litt opp over kantene. La de overlappe hverandre hele veien. Skal helst ikke være noen åpninger.

Ha kjøttfyllet i formen. Topp med ost og finhakket vårløk

Stekes på 220 grader i ca. 7-8 minutter. Kantene skal bli litt sprø/stiv. Så den holder formen. Jeg lar den stå i 5-10 minutter etter steking.

Strø over litt tortillachips før servering.

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar