14/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Tacoburger med eplesalsa
Kombiner taco og hamburger i ett og samme måltid. Her har jeg byttet ut det tradisjonelle tilbehøret med eplesalsa.
Du trenger
(4 personer)
400 gram kjøttdeig
200 gram svinekjøttdeig
1 pose tacokryddermiks eller 2 ss hjemmelaget
1 liten løk
en neve revet ost (jeg bruker cheddarmiks her)
Eplesalsa:
1 eple
Saften av en halv lime
0,5 stk liten løk
1 fedd hvitløk
ca. 0,5 dl hakket basilikum
0,5 stk chili
5 delte småtomater
1 ss gressløk
salt
Slik gjør du
Skjær eplene i små terninger. Ha de i en bolle.
Press limesaft over med det samme. Da unngår du at epleterningene blir brune.
Finhakk løk og hvitløk. Ha de i bollen.
Del chili i to på langs. Skrap ut frøene. Finhakk chilien. Ha det i bollen. Tilsett gressløk.
Del opp tomat i to eller fire og ha det i bollen.
Finhakk basilikumblader og ha det i bollen.
Bland forsiktig.
Smak til om den trenger litt salt
Burgere:
Bland kjøttdeig med tacokrydder, ost og kuttet løk. Ikke bland for mye, deigen skal ikke bli seig.
Form 4 som store runde burgere
Stek burgere i en panne med smør. Ca. 4-5 minutter på hver side.
Server burgere med varme brød, salatblad, eplesalsa og rømme.
Kommentarer
Skriv en kommentar