23/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Tacolaks med Tomat- og mangosalsa
Jeg syns det er viktig å prøve ut nye tacovarianter. Ungdommen i hus maser om taco ganske så ofte. Jeg syns det er kjedelig med akkurat den samme tacoen hver gang. Her bruker jeg en hel filet av laks. (700 gram) Trenger ikke store siden med laks til 4 personer, er jo tilbehør også. Du kan gjerne bruke porsjonsstykker eller ørret også. Da holder det med 4.
Du trenger
Salsa
6 stk. tomater
1 stk. mango
1 stk. rødløk
1 stk. rød chili
1 fedd hvitløk
1 stk. lime, saften
salt og pepper
Laks:
2-3 ss tacokrydder (kan bruke fra pose)
1 filet av laks eller porsjonsstykker
Ca. 0.2 dl olje til pensling av laks
Gressløk
Tilbehør:
sprø salat
Rømme
Taco båter (lefser eller skjell)
Tacosaus
Tortillachips
Slik gjør du
Vask tomatene og kutt de i små biter. Ha de over i en sikt og strø over litt salt. La de renne av seg i cirka 5 min, så de mister overflødig vann.
Kutt mango i små biter, finhakk alle de andre ingrediensene og bland i tomatene.
Smak til med salt, pepper og lime.
Smør olje på laksen og strø på tacopulver. Alle laks er ikke lik, så mengden må du bestemme litt selv. Det skal være godt med krydder på. Strø over litt gressløk også La gjerne laksen ligge med krydder i 30 minutter.
Stek fisken i ovn. Her finnes det heller ikke et nøyaktig antall minutter. Kommer jo an på størrelsen fisk du bruker. Denne fileten har jeg i ovn i 10 minutter.
Legg laksen på et serveringsfat eller fjøl. Server med tilbehør nevn ovenfor eller ditt eget. Pynt litt med lime, tomat, chili etc.
Kommentarer
Skriv en kommentar