14/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Tagliatelle med blåmuggostsaus
En nydelig pastarett med kylling og blåmuggostsaus det her. Ja, du må nesten like osten for å spise denne. Den setter ganske så mye smak til denne retten. Bruker kyllingfilet som jeg steker i ovn til denne middagen.
Du trenger
( til 4 personer)
2 store kyllingfilet + valgfritt krydder på og litt olje
250 gram fersk tagliatelle
125 gram blåmuggost og 25 gram til topping
100 gram frisk spinn
2 dl fløte
0.5 dl av pastavannet
0.5 stk rødløk
0,5 stk rød paprika
Salt etter smak
Kvernet pepper etter smak
Noen friske basilikumblader til topping
1 ss smør til steking
Slik gjør du
Først gnir du kyllingfilet inn med krydderet du ønsker, og litt olje. Jeg bruker kun paprikakrydder, salt og pepper her. Så steker jeg de i ovn på 200 grader i ca. 35 minutter.
Kutt opp paprika og løk i mindre biter
Kok pasta etter anvisning på pakken
Smelt smør i en panne. Fres vårløk og paprika ett minutt. Ha i spinat og fres 1-2 minutter til.
Ha fløte i panna og litt av pastavannet. La det koke inn litt. (2-3 minutter)
Rør inn osten i mindre biter, og smak til sausen med salt og pepper
Bland inn den kokte pastaen og kyllingfilet kuttet i skiver. Jeg sparer noen skiver til å legge på toppen etterpå
Topp det hele med litt blåmuggost og frisk basilikum før servering. Gjerne litt ekstra kvernet pepper også, men det er valgfritt.
Kommentarer
Skriv en kommentar