12/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
TERTESKJELL MED FISKEPUDDING OG REKER
Dette er skikkelig retromat, men som mange fortsatt drar fram innimellom. Sprø terteskjell fylt med en deilig hvit saus, fiskepudding, reker og erter. Bruker du hjemmelaget fiskepudding, er den ennå bedre. Men det bruker jeg ikke her i dag. Reker kjøper jeg fra frysedisken på Kiwi. Erter og fiskepudding er fra FirstPrice.
Du trenger
(til 4 personer)
2 ss smør
3 ss hvetemel
5 dl melk
ca. 0,5 ts salt
ca. 0,25 ts pepper
eventuelt 0,25 ts malt muskat
8 stk. terteskjell
600 g fiskepudding
1 dl frosne erter
100 g pillede reker
SLIK GJØR DU
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus. Bruk gjerne varm melk når du sper, da er det enklere å få en jevn og fin saus. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Pass på at sausen ikke blir brent. Smak til med salt, pepper og eventuelt muskat.
Varm gjerne terteskjellene etter anvisning på pakken.
Skjær fiskepuddingen i terninger og vend inn i den hvite sausen sammen med erter. La det trekke til alt er varmt. Vend inn rekene rett før servering.
Server skjellene med blandingen og topp gjerne med frisk dill eller gressløk, litt ekstra reker og en skvis med sitron for ekstra smak.
Kommentarer
Skriv en kommentar