24/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Tikka masala kyllinggryte
En nydelig kyllinggryte med masse smaker. Kylling tikka masala er en engelsk-indisk rett og en av de mest populære i England. Den er også veldig populær i Norge. Tikka betyr rett og slett kjøttbit/eller kjøtt uten bein. Masala betyr krydderblanding.
Du trenger
(4 personer)
800 gram lårfilet eller kyllingfilet (i mindre biter)
1 paprika
1/4 chili (bruk mer om du ønsker mer krutt)
3 stk vårløk
1 løk
2 hvitløksfedd
1 ss hakket ingefær
2 ts garam masala (personlig tar jeg ss istedenfor ts. Godt med litt mer smak)
2 dl yoghurt naturell
3 ss tomatpure
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
(Om du vil ha i koriander så bruker du 0.5 dl hakket koriander i.)
Slik gjør du
Ha litt olje i en gryte eller panne. Brun kyllingen godt i gryta.
Tilsett oppkuttet paprika, løk, vårløk, chili, hvitløk og ingefær. La dette få surre sammen et par minutter.
Tilsett garam masala. Om du vil ha i koriander, tilsetter du det nå. Bland sammen og la frese et par minutter
Ha tomatpure og yoghurt i gryta, la dette koke sammen i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper.
Her har jeg servert kyllinggryten med ris. Har hatt indisk curry i kokevannet.
Da er det bare å nyte folkens.
Kommentarer
Skriv en kommentar