Gulrotbrød

Gulrotbrød er saftig og gode brød. Her baker jeg 2 brød i form. Ikke noe er bedre en lukten og smaken av nybakt brød. Det er slikt som bringer fram barndomsminner. Prøv selv da vel, du vil elske disse. Jeg bruker 1.6 liters former her.

Du trenger


10 dl hvetemel

3 dl sammalt hvete grov

3 dl sammalt rugmel grov

2 ts salt

ca. 300 gram gulrøtter

1 pose gjær

5. 5 dl melk (37 grader)

2 ss lønnesirup

Slik gjør du


Bland alt det tørre i en bakebolle.

Rasp gulrot og ha i bollen med det tørre

Varm opp melken til ca. 37 grader, ha i sirup

Kjør det tørre og gulrot litt i kjøkkenmaskinen før du sper i melken

Elte i 12-15 minutter. Tilsett litt mer hvetemel om deigen er for bløt. Den skal henge litt igjen i fingrene. Gulrot inneholder litt veske, så kan hende den blir bløt. Jeg måtte tilsette ca. 0.5 dl hvetemel her.

Sett til heving i ca. 45 minutter

Kna deigen litt på benken

Del opp i 2 emner. Rull de sammen til brød og legg de i smurte brødformer.

La etterheve ca. 20 minutter

Rett før du har de i ovn lager du små snitt på toppen med en skarp kniv. Dette for at brødet ikke skal sprekke opp i ovnen

Stekes på 220 grader, nederst, over/under varme i ca. 35 minutter

Avkjøles på rist

0
Feed

Kommentarer

09/08/2024 av Gunn Bosch Knutsen

Hadde lyst å prøve disse brødene og lurer på hvilken størrelse du bruker på formene.

09/08/2024 av Ingebjørg Samuelsson

Bakte dem i dag, ble kjempegode

Skriv en kommentar

hCaptcha