06/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Torsk- og mandelpotetkaker
Disse kakene er greie å lage om man har rester. Trenger jo selvfølgelig ikke rester heller. Jeg har både trekt torsk og kokt nye mandelpoteter til denne oppskriften. Dette er enkel mat, og man trenger ikke mer en salat og litt remulade som tilbehør. Det velger du jo selv da. Her er oppskrift på kakene
Du trenger
(ca. 9 kaker)
350 gram torsk
350 gram Mandelpotet
1 egg
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 vårløk
2 ss gressløk
2 ss persille
0,5 dl parmesan (eller ost etter ønske)
Smør til steking
Slik gjør du
Jeg har trekt torsken og kokt potet på forhånd. Så de får avkjølt seg. Stått på benken en time
Så blander jeg potet, torsk, ost, egg, krydder og finhakket urter i en bolle. Klemmer og blander godt sammen med hånda. Vil ikke ha for store biter av potet og fisk.
Deigen skal bli fast nok at du kan forme kaker. Blir deigen veldig løs, kan du for eksempel ha i litt griljermel.
Så former jeg kaker. De kan være små eller store etter ønske
Kakene steker jeg i en stekepanne med smør. 3-4 minutter på hver side. De skal få litt farge
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar