06/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Torsk i tomatform med oliven
Stykker av torsk i en deilig tomatsaus med oliven. Dette er en nydelig torsk i god form middag. Du kan bruke den torsken du ønsker. Her bruker jeg FirstPrice sin torskefilet i stykker. Denne middagen serverer jeg med kokt potet til.
Du trenger
(til 4 personer)
1 stk. rødløk
3 hvitløksfedd
2 ss olivenolje eller nøytral om du ønsker
1 boks hakkede tomater
1 stk. grønnsakbuljongterning
1 ts salt
1 ts kvernet pepper/peppermiks
800 g torskefilet uten skinn
12-15 stk. stenfrie oliven
Frisk persille
Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Skjær løk i båter. Skrell hvitløk og finhakk den.
Varm olje i en dyp stekepanne og fres løk og hvitløk til det er mykt og blankt.
Hell i hakkede tomater og buljong (knus den med fingrene)
Kok opp og smak til med salt og pepper.
Skjær fisken i porsjonsstykker om den ikke allerede er det. Fjern eventuelle bein og tørk med litt tørkepapir. Krydre med salt og pepper.
Hell tomatsausen i en ildfast form og legg fiskestykkene ned i sausen. (Du kan bruke stekepannen om den tåler ovnen)
Dryss oliven rundt. Sett formen midt i ovnen i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene. Fisken er ferdig når den er fast og flaker seg når du trykker på den.
Dryss over hakket persille og server rykende varm.
Kommentarer
Skriv en kommentar