16/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Torskesuppe
Dette er en enkel, men nydelig kremet fiskesuppe. Selvfølgelig blir den hakket bedre om du lager egen kraft, men her har jeg brukt fiskebuljong. I denne suppen bruker jeg torsk, men du kan bruke andre sorter også. Rød fisk er også kjempegod i denne. Du kan toppe suppen med litt reker om du ønsker.
Du trenger
(4 personer)
6 dl fiskebuljong (utblandet)
2 stk. små gulrot eller 1 stor
2 dl melk
2 SS Maizena
600 gram torskefilet
1 dl kremfløte/matfløte
ca. en halv liten purreløk
Ca. 0,5 ts salt
Ca. 0,5 ts pepper
1-2 SS Frisk Persille
Slik gjør du
Kutt gulrot og purre i tynne staver
Del fisken i mindre biter
Kok opp vann og buljong. Jeg bruker 2 buljongterninger for ekstra smak. Ha i gulrot og purreløk. La de trekke i 2 minutter
Bland melk og maizena i et glass med skrulokk, og rist godt. Hell blandingen i fiskebuljongen og kok opp. Du kan også bruke hvetemel, men da må suppen koke 5-6 minutter. Og den er ikke glutenfri lengre.
Trekk kasserollen halveis vekk fra varmen, og legg i fiskebiter. La suppa trekke i ca. 5 minutter.
Rør inn fløten forsiktig, og smak til med salt og pepper.
Dryss over frisk persille ved servering.
Suppen smaker ekstra godt med litt godt brød inntil.
Kommentarer
Skriv en kommentar