Tyttebærlikør

I Sibir og Fjern østen regnes tyttebær som helbredende, de brukes til å gjenopprette styrke, behandle forkjølelse og noen smittsomme sykdommer. Tyttebærlikør bevarer de gunstige egenskapene til bærene i ekstraktet, i tillegg er det en deilig alkoholholdig drikk med en karakteristisk aroma.

For å tilberede hjemmelaget tyttebærlikør trenger du modne friske eller frosne (for-tine) bær uten tegn til råte og mugg. Det anbefales å behandle ferske tyttebær på samlingsdagen slik at drikken viser seg å være mer aromatisk. Alkoholbase – vodka, fortynnet alkohol, billig konjakk.
Jeg bruker her 60% sprit

Kokkefruen var på en liten bærtur i dag. Fikk plukket 1.6 kg på kort tid. Må plukke litt mer utover uka. Siden jeg lagde denne nå, har den jo ikke fått den fine røde fargen ennå.

Tyttebærlikør

250 gram Tyttebær. 4,5 dl ca.
6 dl brennevin.
3 dl sukker.

Slik gjør du


 
Legg bær og brennevin i et tett glass.

Snu glasset noen ganger hver uke. Sil av væsken etter 2 uker. Tilsett så sukker. Likøren må lagres minst 3 måneder.
Fargen blir rød, smaken bittersøt med tyttebær aroma.
Så er det klart til servering.

0
Feed

Skriv en kommentar