06/07/2024 av Tom M 0 Kommentarer
Tyttebærsaus til viltkjøtt
Tyttebærsaus er utrolig godt til stek av viltkjøtt. Du bruker kraft fra stekeformen til denne sausen. Kan også bruke viltfond og litt vann. Her bruker jeg tyttebær fra fryseboksen, men du kan bruke tyttebærsyltetøy om du ønsker.
Du trenger
(til 4 personer)
2.5 dl viltkraft
2 ss tyttebær/tyttebærsyltetøy
0.5 dl crème fraîche
1 ss hvetemel
0.25 dl vann
3 knuste einerbær
Salt
Kvernet pepper
Slik gjør du
Sil av kraft fra den ildfaste formen, eller bruk vann og fond
Kok opp 2.5 dl viltkraft
Rist ut hvetemel i litt vann. Rør inn i kraften. La sausen småkoke i 5-6 minutter
Tyttebæra presser man litt sammen med en gaffel. (Om du ikke bruker syltetøy) Så tilsetter man bær, crème fraîche og einerbær i sausen.
Smak til med salt og nykvernet pepper
Kommentarer
Skriv en kommentar