Urtepanerte sommerkoteletter

Urtepanerte koteletter er kjempegodt. Og du kan bruke de koteletter du har lyst på. Her har jeg brukt sommerkoteletter. Paneringen består av knust cornflakes, men du kan bruke griljermel om du ønsker.

Ingredienser


(til 4 personer)


4-5 koteletter

Ca. 2 dl knust cornflakes eller griljermel

1-2 ss frisk gressløk (finhakket)

1 ts salt

0,5 ts grov pepper

2-3 ss parmesan

1 egg

1 ss pizzakrydder

Olje til steking


Slik gjør du


Kotelettene bør være romtempererte før de stekes.
Tørk kotelettene med kjøkkenpapir. Jeg fjerner også beinet, men det er valgfritt.
Visp sammen egg i et glass.

Knus cornflakes og ha det i en annen bolle. Bland inn krydder, ost og gressløk

Pensle kotelettene med egg

Vend kotelettene i cornflakes blandingen. Klapp godt rundt på alle sider av kjøttet så det fester seg ordentlig.

 
Stek kotelettene i godt med olje, først 2 minutter på hver side, så snu og stek litt til på begge sider. Gjenta gjerne en gang til også. La de hvile noen minutter før du serverer de, så får kjøttsafter satt seg litt.

Da er det bare å servere med det tilbehøret du ønsker

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha