Verdens beste risboller

Lyst på ekstra smakfulle og fyldige risboller? Hemmeligheten er å erstatte noe av delfiafettet med smør/Melange, og tilsette litt Shannon's eller Baileys. Du kan si at dette er risboller for voksne, men det vil nok ikke være mye alkohol igjen i blandingen. Du kan bruke kaffe i stede for

Du trenger


150 g Delfiafett

100 g smør eller Melange

100 g mørk kokesjokolade, grovhakket

100 g melkesjokolade eller lys kokesjokolade, grovhakket

2 egg

2 dl sukker

3 ss sterk kaffe eller shannon's/baileys

120 g puffet ris

 

Slik gjør du


Smelt delfiafett og smør/Melange på medium varme i en kjele. Fjern kjelen fra platen og tilsett sjokoladen, og rør til alt er smeltet sammen. Rør inn kaffe eller shannon's/baileys.

Avkjøl til blandingen er litt varmere enn romtemperatur.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn sjokoladeblandingen. Bland forsiktig inn den puffede risen med en slikkepott.

Bollene blir best hvis du ikke tilsetter for mye ris i sjokoladen. For mye ris gjør bollene tørrere. Ha blandingen i muffinsformer eller du kan forme baller og ha rett på bakepapir. La bollene stivne helt før du plasserer dem i en tett kakeboks. 

0
Feed

Skriv en kommentar