11/07/2024 av Tom M 0 Kommentarer
Viltgryte med hjort
Viltgryte er jo utrolig godt. Og her kan man både bruke rein, elg, hjort eller rådyr. Kjøttet stekes og koser seg i en deilig fløtesaus etterpå. Selvfølgelig med litt sopp og løk. Her bruker jeg kortreist kjøtt fra skogen på gården. Jeg har kokte poteter og rosenkål til, men potetmos passer også fint til slike gryter.
Du trenger
(til 2 personer)
400 gram grytekjøtt av hjort eller annen vilt
150 gram sopp
1 løk
2 vårløk
2 SS smør/margarin
2 SS Hvetemel
2.5 dl fløte
2.5 dl kjøttkraft eller viltfond
Salt
Pepper
4-5 knuste einebær
Smør/margarin til steking
Slik gjør du
Smelt smør i en gryte og rør inn hvetemel. Spe så med fløte og kraft. La sausen småkoke i 5-6 minutter
Del opp grytekjøtt i mindre biter. Brun det fort i en stekepanne med smør. Ha litt salt, pepper og einebær på. Ha det over i sausen
Del opp grønnsakene og fres de fort i samme stekepanne. Ha de så over i gryta
La gryta småputre til kjøttet er mørt. Det varierer jo litt etter hvilken type kjøtt og hvilken del det er.
Smak til med salt og pepper
Dryss gjerne over litt persille før servering
Kommentarer
Skriv en kommentar