
27/01/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Viltgryte med hjorteskav
Uansett om du bruker rein, rådyr, hjort, elg eller svin er dette en nydelig middag. Jeg har lagd denne varianten med alle sammen. Her bruker jeg skavet hjortekjøtt.
Kortreist mat fra skogen på gården. Jeg skavet opp en bogsteik. Du må huske at når du skal skave kjøtt på maskin, burde den være halvfrosset. Da blir jobben mye lettere og skavet blir finere. Server denne retten med rosenkål, potetmos og tyttebærsyltetøy.
DU TRENGER
(til 4 personer)
7-800 gram skavet hjortekjøtt (eller annet kjøtt)
150 gram champignon
3 dl fløte
4 vårløk
1 rødløk
1 paprika
En liten skalk med brunost
5-6 knuste einerbær
1 ts salt (kvernet)
1 ts pepper (kvernet)
1 grønnsaksbuljong terning
Smør til steking
50 gram hele tyttebær (valgfritt)
SLIK GJØR DU
Først skavet jeg halvfrosset hjortekjøtt
Smelt smør i en panne eller gryte til det blir nesten helt brunt. Fres kjøttet raskt i panne. Ta det i to omganger.
Legg alt kjøttet tilbake når det er stekt
Så har jeg i løk, vårløk, champignon, paprika i gryten og lar dette surre litt sammen. Knus noen einerbær og ha over kjøttet med litt salt og pepper. Her brukte jeg også en terning med grønnsaksbuljong, som jeg knuser med fingrene over.
Så har jeg hele tyttebær og en bit brunost i gryta før jeg heller over fløten.
Gryten står og putrer i ca.halvtime. Det kommer litt an på hvor mørt kjøtt du bruker. Denne hjorten var ganske mør, så trengte ikke stå så lenge. Du smaker på en kjøttbit underveis, så kjenner du når den er ferdig. Smak om du trenger mer krydder.
Serveres med hjemmelaget potetstappe og rosenkål. Og prikken over i’n er selvfølgelig tyttebærsyltetøy
Kommentarer
Skriv en kommentar