08/11/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Weihnachtsstollen
Kokkefruen og hennes familie har Weihnachtstoll som en tradisjon til jul. Dette var en helt ny tradisjon for meg. Så den er med på julekake-listen her i huset. Her får dere vite hvordan hun lager de. Denne oppskriften holder til 3 små.
Du trenger
Frukt/nøtteblanding
250 gram mandler, grovt hakket
500 gramrosiner
125 gram korinter
200 gram kandisert appelsinskall
1 sitron (skall+saft)
2 cl brun rom
Blandes og legges i tett pose i kjøleskap 1-2 dager. Romtemperer før baking
Deigen lager du slik
1250 gram hvetemel
250 gram melk, Lunken
2 pakker tørrgjær
200 gram sukker
1/4 ts salt
500 gram smør/melange
(+smelta smør og melis til å utapå etter steking)
Slik gjør du
Bland det tørre, rør ut gjær i den tempererte væska. La heve 1-1.5 tid. Du vil ikke se store forskjellen, så ikke tro at noe er galt.
Ha i den marinerte frukt/nøtteblandingen og kna godt.
Form ovaler og legg på bakepapir. Stekes ca 50 min på 175 grader.
Pensle de ferdige stollene med smelta smør og dekk dem godt med (tørr) melis.
Pakk dem inn i alufolie og så i plastpose. La stå kaldt i min 3 uker. De holder månedsvis i kjøleskap.
Kommentarer
Skriv en kommentar