Weihnachtsstollen

Kokkefruen og hennes familie har Weihnachtstoll som en tradisjon til jul. Dette var en helt ny tradisjon for meg. Så den er med på julekake-listen her i huset. Her får dere vite hvordan hun lager de. Denne oppskriften holder til 3 små.

Du trenger

Frukt/nøtteblanding

250 gram mandler, grovt hakket

500 gramrosiner

125 gram korinter

200 gram kandisert appelsinskall

1 sitron (skall+saft)

2 cl brun rom

Blandes og legges i tett pose i kjøleskap 1-2 dager. Romtemperer før baking


Deigen lager du slik

1250 gram hvetemel

250 gram melk, Lunken

2 pakker tørrgjær

200 gram sukker

1/4 ts salt

500 gram smør/melange

(+smelta smør og melis til å utapå etter steking)

Slik gjør du


Bland det tørre, rør ut gjær i den tempererte væska. La heve 1-1.5 tid. Du vil ikke se store forskjellen, så ikke tro at noe er galt.

Ha i den marinerte frukt/nøtteblandingen og kna godt.

Form ovaler og legg på bakepapir. Stekes ca 50 min på 175 grader.

Pensle de ferdige stollene med smelta smør og dekk dem godt med (tørr) melis. 

Pakk dem inn i alufolie og så i plastpose. La stå kaldt i min 3 uker. De holder månedsvis i kjøleskap.

0
Feed

Skriv en kommentar