Appelsinris

Dette er en frisk og god dessert. Appelsinris er en gammel klassiker som absolutt burde tilbake i søkelyset. Men bruk kokt ris, og ikke grøt til denne desserten. Grøt blir ikke riktig, selv om du finner det på flere matsider. Er ikke riskrem med appelsin man skal lage.

Du trenger

(Til 4-6 personer)

 

100 gram ukokt ris

3 dl kremfløte

3 appelsiner

3 dl vann

3 ss sukker

 

Slik gjør du

 

Skyll først risen i kaldt vann. Kok så risen etter anvist tid på pakken. Skyll den kokte risen i rennende kaldt vann. La risen renne av seg imens du pisker fløte og sukker til krem.

Fileter apoelsinbåter (ta av skinnet) og del i mindre biter.

Bland sammen krem, ris og appelsinbiter (spar noen til pynt)

Ha desserten i en skål eller i 4 porsjonsskåler, og pynt med litt appelsin.

Last ned og print ut
0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha