19/05/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Aspargessuppe
Aspargessuppe kan serveres som en forrett eller som suppemiddag med noe godt brød til. Du kan også bytte ut grønn med hvit asparges i denne oppskriften. Serveres med stekt bacon eller spekeskinke etter ønske.
Du trenger
(Til 4 personer)
500 gram asparges
100 gram potet
1 løk
1 liter vann
2 buljongterninger, kylling eller grønnsak
2 dl fløte
2 ss smør
Salt
Pepper
Sitronsaft
Maizena og kaldtvann til å jevne med
Slik gjør du
Kutt av bakenden på aspargesen. Kutt av tuppene, de skal brukes på toppen av suppen etterpå. Del asparges i mindre biter. Skrell og kutt opp potet og løk i mindre biter
Smelt smør i en kasserolle. Fres potet, asparges og løk i smøret et par minutter til de blir litt gylden.
Fyll på med vann, fløte og buljong. La småkoke til grønnsakene er møre
Kjør suppen med en stavmikser. Kok opp suppen og jevn den til ønsket tykkelse
Smak til med salt, pepper og sitronsaft
Tuppene koker du enten møre, eller steker de i en panne med bacon eller spekeskinke. Dette brukes som garnityr på suppen
Kommentarer
Skriv en kommentar