
28/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kyllingfrikasé
Kyllingfrikasé er en god erstatning for hønsefrikasé. Ikke alltid like lett å få tak i høns på mindre plasser, men kyllingklubber finner man. Ja, for er kyllingklubber jeg bruker her. Serveres med kokte poteter og et dryss med frisk persille.
Du trenger
(Til 4 personer)
16 kyllingklubber
1 liter vann
3 kyllingbuljong terninger
150 gram gulrot
150 gram kålrot
150 gram selleri-rot
100 gram purreløk
1 løk
1 dl hvetemel
2 dl melk
Salt og hvit pepper etter smak
Slik gjør du
Ha kyllingklubber i en kasserolle og fyll opp med vann. Kok opp uten lokk, og skum godt av.
Tilsett buljong, skru ned platen og sett på lokk. La kyllingen trekke i 1.5 time.
Kutt opp grønnsaker i staver, løk i båter og purre i strimler. Tilsett grønnsakene i kasserollen etter 1.5 time. Når grønnsakene begynner å bli møre. Blander du ut hvetemel med melk. Rist det godt i et glass med lokk. Jevn gryten med melblandingen, la små koke i 5-6 minutter for å få ut melsmaken. Ønsker du tykkere konsistens, jevner du bare litt ekstra
Smak til med salt og hvit pepper
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar