26/05/2025 av Tom Martin 1 Kommentar
Phuket Kyllinggryte
Jeg har gitt denne retten navnet Phuket siden jeg bruker det krydderet fra vår egen krydderserie. Et nydelig Thaikrydder som består av: Ingefær, Koriander, hot karri, hvitløk, chili, paprika og malt sitrongress. Det inneholder ikke salt, så må salte litt i tillegg. Her bruker jeg ferdigstekte kylling vingklubber, men du kan også bruke lår eller stek kyllingbryst. Retten serveres med ris og noe godt brød.
Du trenger
(Til 4 personer)
800 gram kyllingklubber eller 2-3 filet
1 dl kokosmelk
1.5 dl fløte
1 løk
1 rød paprika
1 vårløk
1 eple
140 gram ananas i biter
2 ts Phuket eller etter smak
Smør til steking
Salt etter smak
Maizenajevning om du ønsker en tykkere konsistens
Slik gjør du
Kutt opp grønnsaker i mindre biter
Smelt smør i en panne eller gryte. Fres kylling, løk, paprika og vårløk i et par minutter, tilsett Phuket krydder
Ha kokosmelk, fløte, oppkuttet eple og ananas i pannen. La småkoke i 5-6 minutter
Smak til med salt og tilsett ekstra Phuket om du ønsker
Jevn til gryten om du ønsker den litt tykkere
Da er det bare å servere
Kommentarer
27/05/2025 av Karen Mortensen
Hvor kan jeg få kjøpt « vårt eget krydder»?
Skriv en kommentar