11/05/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Småsteik (alt i en gryte)
Dette er en fantastisk søndagsmiddag. Server alt i samme gryte. Her har jeg brukt rundsteik, men du kan bruke bog, høyrygg eller annet grytekjøtt også. Dette er en stor familiegryte til 8 personer. Jeg har brukt maizena jevner i denne, men du kan bruke meljevning også. Jeg måtte ha den glutenfri.
Du trenger
(til 8 personer)
1.6-1.8 kg rundsteik eller annet grytekjøtt
7.5 dl oksekraft
600 gram småpoteter
6 gulerøtter
1 purreløk
Maizenajevner etter ønsket tykkelse
Salt
Pepper
Bladpersille
Smør/margarin til steking
Slik gjør du
Kutt opp kjøttet i litt store biter (ca. 4:4 cm)
Brun kjøttet raskt i en panne med smør eller margarin. Ha det over i en gryte. Stek i flere omganger. Kok ut pannen etter du har stekt kjøttet, for her ligger det mye smak.
Tilsett oksekraft i gryten og kok opp. Skru varmen helt ned, sett på lokk og la kjøttet trekke i ca. 1.5 time
Kutt opp gulrot i litt store biter. Potetene er jo allerede små. Bruker du vanlig potet, så må de selvfølgelig kuttes litt mindre. Skal være litt store biter i denne gryten. Jeg skreller heller ikke disse småpotetene. Ha potet og gulrot i gryta etter 1.5 time. La trekke i ca. 30 minutter. Da tilsetter du purreløk i litt store biter. La trekke i 10-15 minutter til.
Skru opp varmen og tilsett jevner til ønsket tykkelse
Smak til med salt og pepper
Server med litt bladpersille eller noe annet grønt på toppen.
Kommentarer
Skriv en kommentar