Småsteik (alt i en gryte)

Dette er en fantastisk søndagsmiddag. Server alt i samme gryte. Her har jeg brukt rundsteik, men du kan bruke bog, høyrygg eller annet grytekjøtt også. Dette er en stor familiegryte til 8 personer. Jeg har brukt maizena jevner i denne, men du kan bruke meljevning også. Jeg måtte ha den glutenfri.

Du trenger

(til 8 personer)

 

1.6-1.8 kg rundsteik eller annet grytekjøtt

7.5 dl oksekraft

600 gram småpoteter

6 gulerøtter

1 purreløk

Maizenajevner etter ønsket tykkelse

Salt

Pepper

Bladpersille

Smør/margarin til steking

 

Slik gjør du

 

Kutt opp kjøttet i litt store biter (ca. 4:4 cm)

Brun kjøttet raskt i en panne med smør eller margarin. Ha det over i en gryte. Stek i flere omganger. Kok ut pannen etter du har stekt kjøttet, for her ligger det mye smak.

Tilsett oksekraft i gryten og kok opp. Skru varmen helt ned, sett på lokk og la kjøttet trekke i ca. 1.5 time

Kutt opp gulrot i litt store biter. Potetene er jo allerede små. Bruker du vanlig potet, så må de selvfølgelig kuttes litt mindre. Skal være litt store biter i denne gryten. Jeg skreller heller ikke disse småpotetene. Ha potet og gulrot i gryta etter 1.5 time. La trekke i ca. 30 minutter. Da tilsetter du purreløk i litt store biter. La trekke i 10-15 minutter til.

Skru opp varmen og tilsett jevner til ønsket tykkelse

Smak til med salt og pepper

Server med litt bladpersille eller noe annet grønt på toppen.

Last ned og print ut
0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha